Volledige traprenovatie in monumentale woning in Driebergen (18)

  • Geplaatst op
  • 0
Volledige traprenovatie in monumentale woning in Driebergen (18)

Wij hebben in deze monumentale woning de opdracht gekregen om de oude trap volledig te gaan bekleden met hout. Klanten hebben een totaalrenovatie van de gehele woning gedaan en de trap was het laatste project. We hebben er voor gekozen om de trap volledig te bekleden met hout zodat de houten vloer van de begane grond en de houten vloer van 1e verdieping een mooie verbinding vormen met de trap.

De trap was voorzien van vloerbedekking, deze is geheel verwijderd door klanten. Alle lijmresten en oneffenheden zijn volledig verwijderd en weggewerkt, zodat er een mooi glad oppervlak ontstond om de nieuwe tredes op te gaan bevestigen.

Hierna zijn de traptredes ingezaagd/teruggezaagd zodat de nieuwe tredes hierop verlijmd konden gaan worden, en de oude tredes niet de vorm van de nieuwe trap gingen bepalen.

De stootborden hebben we voorzien van tapis (massieve plankjes van 1 cm dik).

Onder de traptredes hebben we nog een strakke afwerklijst geplaatst, om het geheel een nog modernere uitstraling te geven.

De tredes zijn voorzien van massief eiken trapdelen, ter plaatse geheel op maat gemaakt, met een dikte van ca. 3 cm per trede.

Alle gaatjes en kieren zijn gevuld, daarna is de trap volledig geschuurd en gepolijst.

En daarna hebben we trap in dezelfde kleur olie gezet als de woonkamervloer (Naturel geoliëd).

Als laatste hebben we alle randen afgekit met een naturel kleurige kit.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.